GO BACK
        TO MENU

        Luminous, clear-lined and remarkably modern, this cuboid family-owned farmhouse in the Al Khawaneej area of Dubai enjoys fully the view of the landscape beyond the exterior deck with a private pool, thanks to its glass openings and flexible open plan spaces that support the idea of a continuous interior-exterior visual connection.

        The farmhouse’s main interior space includes a show kitchen, a dining area, a large seating area, a guest bathroom, two bedrooms with private bathrooms, and a service area, in addition to a covered car park.

        The interior is minimalist, elegant and bright, resembling a blank canvas. Contemporary art pieces, versatile furniture arrangements and a delicate material palette of white, grey and black, are the main ingredients to the contemporary farmhouse design.

        The farmhouse owns a particle of the world and defines the relationship between inner and outer spaces and the dialogue between open and closed ones.

        The project creates a visual connection between the interior and exterior spaces as an attempt to enrich spatial aesthetic while maintaining the minimalism of a white cuboid form. Natural light pours into the main open plan spaces via L-shaped glazed sliding doors which connect the interior spaces to the external deck with a swimming pool, overlooking the existing surrounding serene landscape. In plan view, the farmhouse interior and exterior spaces form a perfect square shape, surrounded by a landscaped gated family-owned land.

        The fixed furniture is built into the walls, giving the appearance of clean continuity of the walls, with no interruptions. The white-finish doors are designed to extend to the maximum height without a top frame, and flushed with the walls to give them the impression of being invisible.

        The primary color palette chosen for the furniture included a neutral range of whites, blacks, and greys, to cater to all generations of farmhouse residents and guests, and serve as a backdrop for any event being hosted. The larger interior furniture items are predominantly in a grey-scale finish, the dining table reflects a black finish, and the kitchen counter emits a polished white marble finish. The exterior facades of the cuboid volume are entirely composed of plaster with white paint.

        Secondary colors include taupe, which can be found in the seating area’s sofas. Other design decisions were made, such as using white-washed oak wood for the bedroom furniture, to create a warm ambiance for the guests.

        The interior also includes a guest powder room, toilet, wash area, and two bedrooms for resting/ day naps with two private bathrooms. The master bedroom features a full-height glass facade that slides open onto the glistening exterior pool.

        Design, Project Management & Construction Supervision: NAQSH

        Accessories + Styling: Emaan Home

        Article by NAQSH

        MORE PROJECTS.

        ARCHITECTURE DREAM FARMHOUSE
        ARCHITECTURE DREAM FARMHOUSE
        ARCHITECTURE DREAM FARMHOUSE
        ARCHITECTURE DREAM FARMHOUSE
        ARCHITECTURE DREAM FARMHOUSE
        ARCHITECTURE DREAM FARMHOUSE
        ARCHITECTURE DREAM FARMHOUSE
        ARCHITECTURE DREAM FARMHOUSE
        ARCHITECTURE DREAM FARMHOUSE
        ARCHITECTURE DREAM FARMHOUSE
        ARCHITECTURE DREAM FARMHOUSE
        ARCHITECTURE DREAM FARMHOUSE
        ARCHITECTURE DREAM FARMHOUSE
        ARCHITECTURE DREAM FARMHOUSE
        ARCHITECTURE DREAM FARMHOUSE
        ARCHITECTURE DREAM FARMHOUSE
        ARCHITECTURE DREAM FARMHOUSE
        ARCHITECTURE DREAM FARMHOUSE
        ARCHITECTURE DREAM FARMHOUSE
        ARCHITECTURE DREAM FARMHOUSE
        ARCHITECTURE DREAM FARMHOUSE
        ARCHITECTURE DREAM FARMHOUSE
        ARCHITECTURE DREAM FARMHOUSE
        ARCHITECTURE DREAM FARMHOUSE