GO BACK
        TO MENU

        “This is one of our most exciting and favorite project of country living to work on and lot of it had to do with how lovely the client is!

        Our client wanted the reception to have an informal vibe, and yet still a beautiful reception to receive family and friends. The patterned porcelain tiles dividing the herringbone keeps it fun and inviting. Reintroducing wood panels on the ceiling ties in the floors and the beams on either side of the ceiling.

        We started by getting rid of the raised floors. This allows more flexibility with furniture layout and functionality of the open area. We introduced new architectural elements like the glass partitions and added veneer cladding to the columns to compliment the existing ceiling beams.

        Our focus in this renovation wasn’t only on the furniture, but also on enhancing the architectural features of the house. We raised the ceiling to appreciate the arched windows, added beams and introduced built in bookshelves as a focal point for the more formal seating area.

        Client had beautiful shutters perfect for the new design and formal chairs that just needed to be complimented with the right space and accompanied with more contemporary furniture.

        All the seating here was the clients’s existing seating. We started with tackling the interior architect of the space. We, then, rearranged the layout and added new pieces to compliment the existing seating.

        And of course if we get a chance, we would always love nailhead details. this time it’s on the coffee table. It’s a great transitional piece to tie in classical pieces with more contemporary pieces.

        The open layout here was screaming for a focal point! Bookshelves! The color shades chosen through out was dictated by the client’s existing seating. We complimented them with lighter backdrop to feel soft.

        Working with existing furniture of a client is a challenge we like to take on board. We mixed up the existing classic chairs with more mid century inspired seating. Thin angle also shows the changes we made to the ceiling and window treatments.

        Mixing styles always results in more individuality. We also thought we can’t have enough windows in this space. And created the illusion of an additional window using a mirror customized to follow the lines from entryway and adjacent window. Also diving the two seating areas without separating them.

        Defining spaces in an open plan is key. The existing beams, together with comfy warm toned furniture creates the perfect corner for this family to wind down.”

        ARTICLE BY DRESS MY ROOM

        PREVIOUS PROJECT FROM DRESS MY ROOM

        MORE PROJECTS