GO BACK
        TO MENU

        Taupe residences designed by Loci brings the view of Burj Khalifa and makes the swimming rooftop area an amazing hanging out spot.

        Located in the developing neighborhood of Meydan, this G+4 prime residential development is designed as an efficient, pure form derived from its site, a clean mass with carefully carved openings and durable materiality.

        A dark base of aluminum fin and mesh screens, the residential units float over as a rigorous natural stone-clad volume, with deep-set openings onto terraces shading full-height glass and bronze-finished elements which quietly articulate the elevations with rhythm and texture.

        The residential units float over the base as a rigorous natural stone clad volume, with deep set openings onto terraces shading full-height windows and bronze finished elements which quietly articulate the elevations with rhythm and texture.

        Local landscape design with indigenous species creates pockets of nature to the corners of the site adding nature, color, and dappled light reflections on the surrounding walls. The façade also incorporates planters that bring natural landscape and privacy to the upper-level residences, pool and gym, and the view over the Downtown and Burj Khalifa.

        DESIGN & ARTICLE BY LOCI

        TAUPE RESIDENCES PROJECTS

        PROJECTS